Translate

søndag 2. oktober 2011

Franske baguetta

I går laga eg Franske baguetta av en oppskrift eg fann på nettet..brødoppskrifte  Syns kanskje ikke navnet passa helt når eg såg kor store dei ble. Ja som dere ser på bilde her er dette kun det halve av brøde.



I denne oppskrifta får dere to digre brød, og må bare si dei fall i utrolig god smak her i familien.

OPPSKRIFTEN ER::
8 dl vann
50 g gjær
14 dl hvetemel
2 egg
3-4 ts salt
6 ss olivenolje
ca 11-13 dl hvetemel

egg til pensling.

Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm opp vannet til det er ca 30 grade, og rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett resten av vannet og de 14 dl hvetemel og arbeid dette sammen. Det blir en svært løs røre. Dekk til med plast og la det stå et lunt sted i 2 timer. Bland inn egget, saltog oljen. Arbeid inn så mye hvetemel at deigen blir glatt og smidig. Bak ut og la dei heve under plast i 1/2 -1 time. Pensle brødene med egg og stek den midt i ovnen ved 200 gradei minst 25 min..
Lykke til.


God søndag, Klem fra