Gammeldags Æblekage.....
1000 gram Madæbler, renset vægt
1 dl. Vand
200 gram Sukker
1 vanillestang
150 gram Rasp
100 gram Sukker
100 gram Smør
150 gram Makroner *
4 dl. Piskefløde 38%
100 gram Ribsgele
Skyl æblerne og skræl dem. Skær dem i små stykker og put dem op i en gryde. Tilsæt ½ deciliter vand.
Sæt gryden med vand og æblestykker på en kogeplade, læg låg på og skru op helt op for varmen.
Flæk evt. en vanillestang, skrab kornene ud og put dem ned til æblerne i gryden.
Når indholdet i gryden koger, skru ned på middelvarme og behold låget på gryden.
Kog æblestykkerne i ca. 10 minutter, til de er helt bløde.
Sluk for pladen og tag gryden væk fra varmen. Hæld de kogte æbler over i en skål. Rør det til mos og tilsæt ca. 100 gram sukker. Sæt skålen i køleskabet.
Hæld 75 gram rasp og 50 gram sukker i en anden skål og bland det sammen.
Smelt smørret på en pande og brun raspen ved middelvarme. Pas på at det ikke brænder på. Rør hele tiden i det. Lykke til =)
Ønsker dere alle en fin kveld, klem fra
