Translate

søndag 29. mai 2011

Peoner=)

Ja endelig har mine favoritt blomster kommet i butikken. På Bellis blomster selte dei peoner for 59 kr pakken. ÅÅÅ syns dei er helt nydlige når dei spretter ut. 

Når eg kom heim fra jobb i dag, møtte eg en smilende glad mann på kjøkkenet. Ja min mann stod nemlig og baka sjokolade kake, og den var nydlig god. 
  

Oppskriften kommer her =)
Sjokoladekake:
500 g sukker

4 egg
3,75 dl melk
450 g hvetemel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
3-5 ss bakekakao (etter hvor mørk du ønsker den, de fleste barn vil nok like 3 ss best)
300g margarin (bruk gjerne flytende margarin, da denne er hakket sunnere)

Glasur:
200g margarin
7ss sterk kaffe
2 ½ ss kakao
3 ts vaniljesukker
375g melis

Pynt som ønskelig, f.eks Nonstop, seigmenn, strøssel etc.

Fremgangsmåte:

Egg og sukker piskes til eggedosis. Ikke slurp denne i deg under dekke av "prøvesmaking", men bland heller i melka før du tilsetter det tørre. Smeltet margarin tilsettes margarin tilslutt. Bruk gjerne mikser for å få en jevn røre. Røren helles i smurt langpanne og kaken stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. Følg med, for forkullet sjokoladekake er ikke noen vinner på bordet.

Ingrediensene til glasuren røres sammen i en kjele. Bruk så mye varme på plata at du får rørt det til en "flytende" glasur, og rør denne glatt. Hell den over kaka rett etter at denne er kommet ut av ovnen, og velduften av bakverket har spredd seg i rommet. La glasuren formelig "smelte" utover kaka. Ahhh... Våkn opp, det er snart tid for prøvesmaking! Bon appetit (hvis det er vits i å si det...)
  

Ha en flott søndagskveld videre, klem fra