Translate

mandag 23. mai 2011

EPLEKAKE

Ja i går før eg dro på jobb laga eg eplekake. Oppskriften fikk eg av en anonym leser som kaller  seg Kringlepipen. Må bare si tusen hjertelig takk for oppskrifta. Denne eplekaka var utrolig god og anbefales på det varmeste =)

 Ragnhilds eplekake:
200g smør og 200g sukker rørast kvitt (hugs at smøret må vera godt og mjukt)
Ha deretter i 4 egg - eitt i gangen - visp godt.
Sikt i 170g mjøl og 1 ts bakepulver.
Ha halvparten av røra i smurt form. Legg tett med epler og strø med sukker og kanel. Ha i resten av røra og legg nytt lag med epler samt sukker og kanel.
Steik ved ca 175g nederst i ovnen 40-60 min (avhengig av ovnen)
Lykke til =)

  
Fikk et lite tips til, Server kaka med kanelis: Sett vanleg vaniljeis i romtemperatur (evt SVAK varme i mikro) Rør inn kanel. Nydeleg!!!!

Har vert en sikkelig sløve dag i dag. Planen var og vaske soveromma men finn ikke vaskeånda. Men det e jo en dag i morga me. No skal eg på trening så dere får ha en riktig flott kveld. Klem fra