I denne oppskrifta får dere to digre brød, og må bare si dei fall i utrolig god smak her i familien.
OPPSKRIFTEN ER:: 8 dl vann 50 g gjær 14 dl hvetemel 2 egg 3-4 ts salt 6 ss olivenolje ca 11-13 dl hvetemel
egg til pensling.
Smuldre gjæren i en bakebolle. Varm opp vannet til det er ca 30 grade, og rør ut gjæren i litt av vannet. Tilsett resten av vannet og de 14 dl hvetemel og arbeid dette sammen. Det blir en svært løs røre. Dekk til med plast og la det stå et lunt sted i 2 timer. Bland inn egget, saltog oljen. Arbeid inn så mye hvetemel at deigen blir glatt og smidig. Bak ut og la dei heve under plast i 1/2 -1 time. Pensle brødene med egg og stek den midt i ovnen ved 200 gradei minst 25 min.. Lykke til. |
Nam,nam!!
SvarSlettDette så herlig ut!
Skal prøve det!
Ha en fin uke!
Goe klem!